Nyhetsbrev augusti 2018

Nyhetsbrev augusti 2018

Ordförande har ordet

Hej alla nya som gamla medlemmar i Alvikens båtklubb!

Jag tillträdde som ordförande i Alvikens båtklubb i mars i år och efter den här sommaren kan jag bokstavligen säga att man blivit varm i kläderna! Uppdraget som ordförande i Alvikens båtklubb är mer arbetskrävande än vad jag trodde men samtidigt stimulerande och roligt. Jag hoppas att alla har haft en fantastisk båtsommar och att båtsäsongen fortsätter med många varma höstkvällar.

Trots att det endast är augusti behöver vi i styrelsen börja planera inför höst och vinter.
Men först en kort sammanfattning hur säsongen på klubben sett ut.

Vi startade sommarsäsongen med en arbetsdag i april som var mycket lyckad. Det var många medlemmar som närvarade och såg till att klubben blev toppskick efter den långa vintern. Tack återigen till alla er som deltog och stort tack till Johan Arnebrandt som stod för en container.

Under midsommarhelgen dök det upp ett gäng båtar med en flotte och parkerade utanför klubben. Mycket stölder noterades från närområdet och framförallt hade Hotell Scandic Alvik ett flertal besök som resulterade i ett flertal polisanmälningar. Även båtklubbar runt om vårt närområde har enligt info haft motorstölder och inbrott i ett flertal båtar.
I samband med detta (mitt under semester) och med väldigt kort varsel satte vi upp ett vaktschema. Detta var första gången på 25 år som medlemmar från Alvikens båtklubb går nattvakt. Detta har hittills resulterat i att klubben inte haft några stölder eller oinbjudna besök denna säsong vilket är fantastiskt. (möjligen någon som gått in och tagit pantburkar)
Mycket bra jobbat till alla er som gått nattvakt och stort tack för att ni ställer upp för båtklubben, även med så kort varsel!

Nu när semestern börjar ta slut, närmar vi oss en period där klubben inte är lika bemannad. Jag vill att vi även siktar på en stöldfri höst och jag vill be samtliga som ännu inte gått nattvakt anmäla sig till hamnchef för att bli tilldelad ett pass.
Vår grind mot grusplan är fortfarande ur funktion och därmed är det enkelt för tjuvarna att gå in på bryggdäcket. Grinden kommer att åtgärdas i de kommande veckorna.

Jag vill härmed tacka alla medlemmar för en fantastisk sommar och ser fram emot att få träffa er alla igen inom kort!

Med Vänlig Hälsning

Niklas Lundgren
Ordförande Alvikens båtklubb

kameraövervakning

Under årsmötet tog vi beslut om att införskaffa ett övervakningssystem. Detta system är nu monterat, funktionstestat och klart. Skulle det ske någon händelse som polisanmäls, stöld eller liknande, så måste styrelsen få veta detta snarast för att kunna se om händelse fastnat på film samt spara filmen som bevis, så att polisen kan ta del av den. Filmen lagras ca 2 veckor, sedan spelas den över. Blir ni utsatta för något brott i hamnen, meddela Styrelsen. 

Nedan ser du en bild hur kamerorna är placerade. Vi har idag 6 st kameror som täcker större delen av båtklubben och även ser 35 meter i total mörker. Vi kan totalt uppgradera systemet med ytterligare 10 st kameror om behovet finns i framtiden.

Vintersäsong

De senaste åren har vi ett 20-tal båtar som har kvar sin båt i sjön och i vår klubb har man möjligheten att ligga isfritt under hela vintern. Mer info om detta finns på vår hemsida.
Vi vill påminna om att vintersäsongen i år även startar den 15 oktober och ber samtliga som INTE anmält sig som vinterliggare då ha lämnat hamnen. Om du mot all förmodan inte kan flytta din båt innan den 15 oktober och behöver ligga kvar måste du kontakta hamnchef omgående för att få tillstånd.
Samtliga vinterliggare som anmält sig via hemsidan kommer att faktureras i förskott och vi ber er hålla extra utkik i mejlinkorgen under september månad.

Vi vill vara extra tydliga att meddela att de som INTE har tillstånd att stanna kvar i hamnen efter den 15 oktober och heller INTE anmält sig som vinterliggare kommer att bli fakturerad full vinteravgift inkl gemensam el för is propellrar om båten ligger kvar efter detta datum.
Vänligen respektera detta datum!

ANMÄL DIG SOM VINTERLIGGARE ISFRITT I KLUBBEN

Sista anmälningsdag för vinterliggare är fredag 31 augusti. Anmälan gör du direkt på vår hemsida. I skrivande stund är det ca 10 platser lediga. Det är först till kvarn. Dock har vinterliggare som låg förra året förtur ifall det skulle bli fullt. Klicka för att komma direkt till anmälan

TORRSÄTTNING

Vi har fr.o.m förra vintern ett muntligt löfte om att samtliga medlemmar i ABK har förtur och kan lägga upp sin båt inom Ulvsunda varvsförening (UVF) och förvara båten på Margaretelundsvarvet. Detta löfte invänstas även skriftligen.

Vi har sedan tidigare även möjlighet att som medlem i ABK, förtur till torrsättning inom KVF (Kyrkhamns varvsförening) och lägga upp båten på Lövsta.  För mer info se respektives hemsida eller kontakta Roger L eller Tomas S (vinteransvarig) i Alvikens båtklubb..

Detta händer i kommande veckor

  • Styrelsen kommer att hålla minst två styrelsemöten till under året där diskussioner avseende ekonomi och planering inför nästa säsong kommer vara huvudfokus. Vi kommer även att fastställa hur vi gör med projekt "båttvätt i Alvikens båtklubb" då vårt sökta bidrag går ut i oktober. Information om hur vi gör kommer i nästa nyhetsbrev.
  • I mitten på oktober kommer samtliga medlemmar som ska ligga isfritt under vintern kallas till arbetsdag (mer info kommer till samtliga som anmält sig). Kom ihåg att endast miljövänlig glykol är tillåten för konservering i hamnen.
  • Uppvärmning av vårt klubbhus kommer under hösten effektiviseras och de gamla radiatorerna tas ur bruk. Ny luftvärmepump monteras och enligt vår beräkning kommer elförbrukningen gå ned väsentligt.
  • Ny grind in till klubbdäcket kommer byggas och installeras så det vanliga nyckelsystemet kommer i bruk igen inom en tre veckors period.
  • Ett nytt "teknikskåp" för den nya kamerautrustningen monteras på väggen.
  • Plåtskyltar för kameraövervakning sätts upp

Om du har ideer eller förslag till styrelsen som kanske kan göra vår klubb ännu bättre och gynna klubbens intressen är du varmt välkommen att kontakta Niklas Lundgren (ordförande) Alla förslag är välkomna!

Bästa sensommar hälsningar!

//Styrelsen
Alvikens båtklubb